kern geertruidenberg

Bewegen voor de actieve ouderen

In de vestingstad Geertruidenberg komt de geschiedenis tot leven. Waan jezelf in vervlogen tijden en laat je verrassen door een van de vele bijzondere locaties, historische panden en verhalen die deze stad rijk is. Loop langs de eeuwenoude vestingwerken met bolwerken en kanonnen of bekijk de monumentale koopmanshuizen op de markt.

Een schat aan geschiedenis in Geertruidenberg

Omsloten door rivieren en het indrukwekkende Nationaal Park De Biesbosch, is Geertruidenberg een stad die je alleen via bruggen kunt bereiken. Als vestingstad diende deze stad in het verleden als een strategisch bolwerk dat de omgeving beschermde, bijvoorbeeld in de 80-jarige oorlog en tijdens de afscheiding van België. De markt prijkt met monumentale panden, waaronder oude koopmanshuizen. Tenslotte is de imposante Geertruidskerk in het centrum niet te missen.

Prachtige Wandelroutes

Trek je sportieve schoenen aan en geniet van een zee aan geschiedenis tijdens een van de prachtige wandelroutes. Onderaan de pagina over de gemeentekern Geertruidenberg vind je een handig overzicht van deze routes, zoals langs de vestingwerken, kerken, gedenktekens uit de oorlog en zelfs langs het water in het buitengebied! Voor de avontuurlijke zielen is er zelfs de mogelijkheid om onder begeleiding de toren van de Geertruidskerk te beklimmen en te genieten van een waanzinnig uitzicht over de stad.


Buiten Sporten in het Spoorpark

Geertruidenberg is er niet alleen voor de geschiedenisliefhebbers, maar ook voor de sportievelingen, jong én oud. Het Spoorpark langs de Donge is de perfecte omgeving voor een workout, want hier staan een boel gratis fitnesstoestellen opgesteld. Zo kun jij op een laagdrempelige en ontspannen manier aan je conditie werken in een groene omgeving. Tenslotte nog een tip: de wandelroutes zijn ook erg geschikt voor een rondje hardlopen!

Speur- en Speeltocht door de Historische Stad

Speciaal voor de speurneusjes onder ons is er de muizentocht. Ga op ontdekkingstocht door de stad en zoek naar de verborgen muizen. Het is een leuke en speelse manier om de historie van Geertruidenberg te verkennen en plezier te hebben met je gezin of vriendjes!
Bezoek www.muizentocht.nl voor meer informatie!

Geertruidenberg ligt klaar om ontdekt te worden. Kom langs en beleef de historie en natuur van deze prachtige vestingstad zelf!
copyright Gemeente Geertruidenbergdesign Volvuur.nlwebdesign & development Brandrs.nlPrivacyverklaring
envelope