actieve ouderen

Bewegen voor de actieve ouderen

Beweegg enthousiasmeert alle leeftijdsgroepen in de gemeente Geertruidenberg om in de buitenlucht actief te bewegen. Ons platform heeft een overvloed aan verrassende locaties waar jong en oud samen kunnen wandelen, sporten en genieten. Ook voor de oudere generaties is er genoeg te beleven, zoals prachtige natuur, buitentoestellen om fit te blijven en de rijke historie van onze mooie gemeente.

Wandelroutes langs monumenten en landerijen

In vestingstad Geertruidenberg, het veelzijdige Raamsdonksveer en het groene Raamsdonk zijn er speciale wandelroutes langs monumenten, pittoreske boerderijen en het Brabantse landschap. Geniet van de rijke geschiedenis van de vestingstad of verken de uitgestrekte polders en fietspaden langs de rivier de Donge. Bekijk gemakkelijk de wandelroutes per kern en ga er lekker op uit!

Blijf fit met de buitentoestellen

Voor mensen tot ongeveer 75 jaar zijn er buitenfitnesstoestellen geplaatst langs bestaande wandelroutes. Deze toestellen bieden niet alleen de kans om in de buitenlucht te bewegen, maar ook om te genieten van prachtige uitzichten. Neem een kleine pauze tijdens het wandelen en stap op één van de apparaten. Bewegen was nog nooit zo toegankelijk en plezierig.
Klik dan hier voor meer informatie!

Gezellig meelopen met de kleinkinderen

Bewegen is leuk voor het hele gezin! Onze muizentochten en olifantenroutes zijn niet alleen voor de kleintjes, maar ook voor de ouders en grootouders. Langs deze routes staan muizenborden met historische feiten, waardoor de route interessant is voor jong en oud. Samen wandelen, genieten van de natuur en zelfs wat bijzondere feitjes delen. Hoe leuk is dat? Bekijk deze routes onderaan de kernpagina’s 
of bezoek www.muizentocht.nl voor meer informatie!
Twee oudere heren die samen aan Nordic walking doen.

Nordic Walking Club

De omgeving van gemeente Geertruidenberg heeft prachtige routes voor liefhebbers van Nordic Walking. De lokale Nordic Walking Club verwelkomt deelnemers van alle leeftijden en niveaus, waardoor het een gezellige en laagdrempelig activiteit wordt. Wandelen is immers ook heel gezellig met een leuke vaste groep! Aanmelden kan gemakkelijk via de
Buurtsportcoach Geertruidenberg.

Beweegtuin bij Het Hoge Veer

Wist je dat we bij het Hoge Veer in Geertruidenberg een heuse Beweegtuin hebben?
Hier komen geregeld mensen bij elkaar voor een gemoedelijk potje jeu de boules. Het mooie is dat je hier gemakkelijk naartoe kunt voor de dagelijkse activiteit. Kortom: perfect om nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd lekker in beweging te blijven.
Een groepje ouderen spelen samen jeu de boules of petanque op een zomerse dag.

Wat staat er op de planning? Een revitalisatieroute in 2024!

Beweegg is hard bezig met het opzetten van een speciale route om fit te blijven in Raamsdonk! Dat betekent voldoende workouts langs bestaande routes voor jong en oud. Ideaal om op een laagdrempelige manier te werken aan je conditie, of om je weer helemaal fit te voelen. Zo is het bijvoorbeeld makkelijk om even een oefening te doen tijdens de muizenroute of een korte wandeling. Hierover later meer!
copyright Gemeente Geertruidenbergdesign Volvuur.nlwebdesign & development Brandrs.nlPrivacyverklaring
envelope